info@guvenlikhaber.org

Sağlık-iş Sendikası Üniversitenin Ücret Teklifini Kabul Etmeyerek Masayı Terk Etti

Sağlık-iş Genel Başkanı Hakan Toy ve beraberindeki heyet Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde çalışan sağlık emekçileri adına yürüttükleri Toplu İş Sözleşme masasında işverenin mali teklifini “ kabul etmemiz mümkün değil diyerek masayı terk etti.

Masadan kalkan, Sağlık-iş sendikası Genel Başkanı Hakan Toy ve beraberindeki heyet Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünden toplanan çalışanlarla birlikte basın açıklaması yaparak “karşılarında her şeyi kabul eden eski sendika yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün sağlık emekçilerini yok sayan mali teklifine karşı hastane önünde açıklama yapan Genel Başkan Hakan Toy, yetkililere seslenerek yaşanan ekonomik krize karşı işçiyi daha fazla ezdirilmemesi için teklifin güncellemesi çağrısında bulundu,

“BİZ ADALET İSTİYORUZ”

Genel Başkanı Hakan Toy, “Yıllarca taşeronda ezildik. Kadroya geçtik kabullenilmedik. Biz artık kamu işçisiyiz bunu herkes öğrenecek. Burası kimsenin holdingi kendi işyeri değil. Bizim istediğimiz bahşiş değil. İnsanca yaşayacağımız ücret istiyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Bununda karşılığını istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Burada huzuru bozanın biz de huzurunu bozarız. Birleşe birleşe kazanacağız” diyerek, mücadele sözü verdi.

“KARŞILARINDA HER ŞEYİ KABULLENEN DÜNKÜ SENDİKA YOK”

Genel Başkan Yardımcı Adem Sarıçoban ise, artık yetkinin mücadeleci sendikada olduğunun altını çizerek şunları söyledi;

“Burası kamu işyeri. Biz diyoruz ki, ‘kamu işçisinin hak ettiği maaşı bizlere verin!’ Yapılan teklif komikti değerlendirmeye bile almadık. Ayın 7’sine kadar süre verdik. Maalesef işveren vekilleri bizi dünkü sendikayla karıştırıyorlar. Karşılarında her şeyi kabul eden, her şeye ‘evet’ diyen dünkü sendika yok. Bunu bilsinler. Karşılarında işçinin hakkını savunan, alın terinin hakkını savunan sendika var. Buradan işvereni uyarıyoruz. Ayın 7’sine kadar revize etmezlerse bugün yaptığımızın üç katını yaparız. Bunu herkes böyle bilsin. Burası kamu işyeri. Kimsenin babasının malı değil.”

      

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde çalışan pandeminin kahramanı sağlık emekçilerinin alın teri ve emeklerinin karşılığını almak, sofralarına bir lokma ekmek fazladan koymak, işçilerin hak ettikleri insanca yaşam için Üniversite Rektörlüğünün teklifini yenilemesi adına Genel Başkan Hakan Toy ve Genel Başkan Yardımcı Adem Sarıçoban basın açıklaması yaptılar. Başkanları konuşmalarına işçiler alkış ve sloganlarla destek verdi. Basın açıklamasına Genel Başkan Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcı Adem Sarıçoban, Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı, İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda pandeminin kahramanı sağlık emekçisi katıldı

Eylem ve basın açıklaması sağlık emekçilerinin, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ile sona erdi.

      

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn